The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Downline

Wat is Downline?

Downline is een term die wordt gebruikt in multi-level marketing (MLM) om te verwijzen naar de mensen die onder een bepaalde distributeur of verkoper staan in de hiërarchie van het bedrijf. Een downline bestaat uit alle verkopers die direct of indirect door een bepaalde distributeur zijn geworven en getraind.

In MLM is het doel om producten te verkopen en een downline op te bouwen door andere verkopers te werven en op te leiden. Wanneer een distributeur of verkoper in een MLM-bedrijf een downline opbouwt, kan hij of zij commissies verdienen op basis van de verkopen van de downline.

Het opbouwen van een downline kan een belangrijk onderdeel zijn van MLM-succes, omdat het kan leiden tot een stabiele stroom van inkomsten uit commissies. Echter, sommige critici van MLM beschouwen het opbouwen van een downline als een vorm van piramidespel en als een onethische manier om geld te verdienen. Het is daarom belangrijk om grondig onderzoek te doen naar elk MLM-bedrijf voordat je eraan begint, om er zeker van te zijn dat het bedrijf legitiem is en niet gericht is op het uitbuiten van de downline.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.