The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: directe verkoopindustrie

Wat is de directe verkoopindustrie?

De directe verkoopindustrie, ook wel bekend als de multi-level marketing industrie, is een sector waarbij producten en diensten rechtstreeks aan consumenten worden verkocht door middel van een persoonlijke verkoopbenadering. In tegenstelling tot traditionele detailhandel, waarbij producten worden verkocht in fysieke winkels, maakt de directe verkoopindustrie gebruik van onafhankelijke distributeurs of verkopers die rechtstreeks aan consumenten verkopen.

Deze distributeurs worden vaak aangeworven door andere distributeurs en vormen zo een netwerk of hiërarchie van verkopers. Distributeurs worden meestal beloond op basis van hun verkoopprestaties, evenals op de prestaties van de distributeurs die ze hebben aangeworven en getraind. Hierdoor kunnen ze een passief inkomen verdienen door commissies te verdienen op de verkoop van de distributeurs onder hen.

Producten die worden verkocht in de directe verkoopindustrie variëren van gezondheids- en welzijnsproducten tot cosmetica en huishoudelijke artikelen. De industrie heeft vaak een reputatie van 'piramideverkoop' of 'oplichting', omdat sommige bedrijven zich richten op het werven van distributeurs in plaats van het verkopen van echte producten. Er zijn echter ook bedrijven in de directe verkoopindustrie die betrouwbare en hoogwaardige producten aanbieden en een eerlijke vergoeding bieden aan hun distributeurs.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.