The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Reputatieonderzoek

Wat is een reputatieonderzoek?

Een reputatieonderzoek is een proces waarbij informatie wordt verzameld over de publieke perceptie van een bedrijf, product, dienst of persoon, met als doel om inzicht te krijgen in hoe deze wordt waargenomen door belangrijke stakeholders, zoals klanten, leveranciers, werknemers en beleggers.

Het doel van een reputatieonderzoek is om te bepalen hoe het bedrijf, product, dienst of persoon wordt waargenomen door belangrijke stakeholders en om deze informatie te gebruiken om verbeteringen aan te brengen in de reputatie. Dit is belangrijk omdat een goede reputatie leidt tot meer vertrouwen en loyaliteit bij klanten, leveranciers en werknemers, en kan leiden tot een groter vertrouwen van beleggers en financieringsbronnen.

Bij een reputatieonderzoek worden verschillende methoden gebruikt, zoals enquêtes, focusgroepen, media-analyse en online monitoring. De informatie die hierbij wordt verzameld, kan worden gebruikt om verbeteringen aan te brengen in de communicatie- en marketingstrategieën, om de interne bedrijfsprocessen te verbeteren en om de kwaliteit van de producten en diensten te verhogen.

Een reputatieonderzoek is belangrijk voor bedrijven omdat een goede reputatie leidt tot meer vertrouwen en loyaliteit bij klanten, leveranciers en werknemers, en kan leiden tot een groter vertrouwen van beleggers en financieringsbronnen. Een slechte reputatie kan leiden tot verlies van klanten, leveranciers en werknemers, en kan de waardering van het bedrijf op de beurs negatief beïnvloeden.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.