The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Media-analyse

Een media-analyse is een onderzoeksproces waarbij informatie wordt verzameld over de media-aandacht die een specifiek product, bedrijf, merk of campagne ontvangt. Het doel van een media-analyse is om inzicht te krijgen in de manier waarop het product, bedrijf, merk of campagne in de media wordt besproken, en om te bepalen of dit een positieve of negatieve invloed heeft op het beeld dat de consumenten hebben.

Bij een media-analyse worden verschillende media-kanalen geanalyseerd, zoals televisie, radio, kranten, tijdschriften, online media en sociale media. De analyse richt zich op verschillende aspecten, zoals de frequentie waarmee het product, bedrijf, merk of campagne in de media wordt besproken, de toon van de berichten, de doelgroep die het bericht ontvangt en de impact van de berichten op de bekendheid en het beeld van het product, bedrijf, merk of campagne.

De resultaten van de media-analyse kunnen worden gebruikt om beslissingen te nemen over de toekomstige communicatie- en marketingstrategieën van het bedrijf. Het helpt bedrijven om te bepalen waar ze moeten focussen om een positiever beeld te creëren en om hun boodschap op de juiste manier over te brengen aan de juiste doelgroep.


Reactie plaatsen