The Ecom Agency Kennisbank

Pinterest Analytics

Wat is Pinterest Analytics?

Pinterest Analytics is een gratis tool die beschikbaar is voor bedrijven die een zakelijk Pinterest-account hebben. Het biedt inzicht in hoe pins en borden presteren op Pinterest, inclusief statistieken over de betrokkenheid van gebruikers, bereik, impressies, clicks en conversies.

Met Pinterest Analytics kunnen bedrijven bijvoorbeeld zien welke pins het meest populair zijn, welke borden de meeste betrokkenheid genereren en welke inhoud de meeste kliks of conversies oplevert. Door deze gegevens te analyseren, kunnen bedrijven hun Pinterest-strategie aanpassen en optimaliseren om meer verkeer naar hun website te leiden, meer betrokkenheid van gebruikers te stimuleren en uiteindelijk meer verkopen te genereren.

Pinterest Analytics biedt ook inzicht in de demografie en interesses van de volgers van een bedrijf op Pinterest. Bedrijven kunnen zien welke landen en steden de meeste volgers hebben, welke interesses het meest voorkomen en welke apparaten gebruikt worden om toegang te krijgen tot Pinterest. Deze informatie kan bedrijven helpen om hun doelgroep beter te begrijpen en gerichtere content te creëren die aansluit bij de interesses van hun volgers.

Over het algemeen kan het gebruik van Pinterest Analytics bedrijven helpen om hun Pinterest-marketingstrategie te verbeteren en de prestaties van hun pins en borden te optimaliseren om meer verkeer, betrokkenheid en conversies te genereren.

Hoe werkt Pinterest Analytics?

Pinterest Analytics werkt door het verzamelen van gegevens over de prestaties van pins en borden op Pinterest, waaronder het aantal keren dat een pin is bekeken, het aantal keren dat erop is geklikt, het aantal keren dat het is gerepind, enzovoort. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en gerapporteerd aan bedrijven die een zakelijk Pinterest-account hebben.

Om toegang te krijgen tot Pinterest Analytics, moeten bedrijven hun account verifiëren en de Pinterest-tag op hun website installeren. Zodra deze stappen zijn voltooid, hebben bedrijven toegang tot gedetailleerde rapporten over de prestaties van hun pins en borden op Pinterest.

Er zijn verschillende functies beschikbaar binnen Pinterest Analytics, waaronder:

  • Overzicht: dit biedt een algemeen beeld van de prestaties van pins en borden op Pinterest, inclusief impressies, kliks, betrokkenheid en bespaarde pins.
  • Profiel: dit geeft informatie over de prestaties van het volledige Pinterest-account, inclusief demografische gegevens en interesses van volgers, best presterende borden en pins, enzovoort.
  • Website: dit biedt inzicht in de prestaties van pins die vanaf de website van het bedrijf zijn gepind, inclusief het aantal klikken, conversies en het verkeer dat naar de website is geleid.
  • Advertenties: dit biedt rapporten over de prestaties van promoted pins, inclusief impressies, klikken, conversies en kosten.

Pinterest Analytics biedt bedrijven de mogelijkheid om hun prestaties op Pinterest te volgen en te verbeteren door inzicht te geven in hoe gebruikers interageren met hun pins en borden. Door deze gegevens te analyseren, kunnen bedrijven hun Pinterest-marketingstrategie aanpassen en optimaliseren om meer verkeer, betrokkenheid en conversies te genereren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.