The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Micro influencer

Wat is een Micro influencer?

Een micro-influencer is iemand met een relatief kleinere, maar zeer betrokken volgersgroep op sociale media, meestal in een specifieke niche of interessegebied. Micro-influencers hebben vaak tussen de 1.000 en 100.000 volgers, maar dit aantal kan variëren afhankelijk van de branche en het sociale mediaplatform.

Wat micro-influencers onderscheidt van de meer bekende "mega-influencers" is dat ze vaak authentieker en persoonlijker zijn in hun communicatie. Ze hebben een dichter contact met hun volgers en bouwen sterkere en langdurige relaties op met hun publiek.

Omdat micro-influencers vaak in een specifieke niche opereren, zijn hun volgers doorgaans zeer betrokken en geïnteresseerd in wat ze te zeggen hebben. Dit maakt hen aantrekkelijk voor merken en bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun doelgroep te bereiken en te betrekken. Bovendien zijn de kosten voor samenwerking met micro-influencers vaak lager dan die voor mega-influencers of beroemdheden.

Micro-influencers kunnen effectieve marketingpartners zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar gerichte, authentieke en betrokken marketingcampagnes. Ze kunnen bijvoorbeeld een bepaald product of dienst promoten, een evenement promoten, of deelnemen aan een gesponsorde post. Door samen te werken met micro-influencers kunnen bedrijven hun bereik vergroten en een nieuwe doelgroep aanspreken die ze misschien niet eerder hebben bereikt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.