The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Klanttevredenheidonderzoek

Wat is een klanttevredenheidsonderzoek?

Een klanttevredenheidsonderzoek is een onderzoek naar het niveau van tevredenheid van klanten over een product of dienst. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de meningen, behoeften en verwachtingen van klanten, zodat bedrijven de producten of diensten kunnen verbeteren en aanpassen aan de wensen van de klanten.

Klanttevredenheidsonderzoeken kunnen worden uitgevoerd door middel van verschillende methoden, zoals enquêtes, telefonische interviews, focusgroepen, beoordelingen en feedback op sociale media. Bedrijven gebruiken de resultaten van het onderzoek om te bepalen waar verbeteringen nodig zijn en om beslissingen te nemen over productontwikkeling, marketing, verkoop en klantenservice.

Het is belangrijk op te merken dat tevreden klanten niet alleen bijdragen aan de groei van het bedrijf, maar ook aan het opbouwen van een positieve reputatie en het aantrekken van nieuwe klanten door mond-tot-mondreclame.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.