The Ecom Agency blog

Betekenis: Concurrentievoordeel

Wat is een concurrentievoordeel?

Een concurrentievoordeel is een voordeel dat een bedrijf heeft ten opzichte van zijn concurrenten, waardoor het beter in staat is om klanten aan te trekken en te behouden en daardoor meer succesvol te zijn in de markt. Dit voordeel kan gebaseerd zijn op verschillende factoren, zoals de kwaliteit van producten of diensten, de prijsstelling, de marketinginspanningen, de merknaam, de innovatiekracht, de klantenservice, enzovoort.

Een concurrentievoordeel is belangrijk omdat het bedrijven in staat stelt om zich te onderscheiden van hun concurrenten en zo meer waarde te creëren voor hun klanten. Dit kan leiden tot een hogere klanttevredenheid, meer loyaliteit en herhalingsaankopen, en uiteindelijk tot een hogere omzet en winstgevendheid.

Bedrijven kunnen op verschillende manieren een concurrentievoordeel opbouwen, zoals door het leveren van een superieure kwaliteit van producten of diensten, door het aanbieden van lagere prijzen dan concurrenten, door het ontwikkelen van een sterker merk en een betere naamsbekendheid, door innovatieve producten of diensten aan te bieden, door een uitstekende klantenservice te bieden, enzovoort.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.