The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Marketingafdeling

Wat is een marketingafdeling?

Een marketingafdeling is een creatief en dynamisch onderdeel van een organisatie. Het is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën om de doelstellingen van de organisatie te behalen. Dit kan bijvoorbeeld het vergroten van de naamsbekendheid, het promoten van producten of diensten en het opbouwen van relaties met klanten zijn.

Binnen de marketingafdeling werken verschillende specialisten, waaronder marketeers, communicatiemedewerkers, brand managers en productmanagers. Zij werken samen om de beste resultaten te behalen. Zo zorgen de marketeers voor de ontwikkeling van effectieve marketingcampagnes, terwijl de communicatiemedewerkers zich richten op de contentcreatie en het beheer van de communicatiekanalen, zoals social media en de website.

Brand managers zijn verantwoordelijk voor het beheer van het merk van de organisatie en productmanagers houden zich bezig met het beheer van de productportfolio. Daarnaast is er vaak een afdeling voor marktonderzoek, die zich richt op het in kaart brengen van de behoeften en wensen van klanten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.