Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Balanced scorecard

Wat is een balanced scorecard?

Een Balanced Scorecard is een strategisch managementhulpmiddel dat ontwikkeld is om een organisatie te helpen de strategie te vertalen naar operationele activiteiten. Het Balanced Scorecard kader bevat vier perspectieven: financiële, klanten, interne processen en leren/ontwikkeling. Elk perspectief bevat doelstellingen, prestatie-indicatoren, doelstellingen en initiatieven die de organisatie helpen om haar strategie te realiseren.

Wat zijn de perspectieven op een balanced scorecard?

1. Financiële perspectief:

Hiermee kan een organisatie financiële doelstellingen bepalen en meten, zoals rendement, liquiditeit, kosten, marktaandeel en verkopen.

2. Klant perspectief:

Hiermee kan een organisatie de verwachtingen van haar klanten meten, zoals klanttevredenheid, klantretentie en klantwaardering.

3. Interne Proces perspectief:

Hiermee kan een organisatie kritieke processen meten, zoals productkwaliteit, leveringstijd en leveringsbetrouwbaarheid.

4. Leren/Ontwikkelings perspectief:

Hiermee kan een organisatie de capaciteit om te leren en te innoveren meten, zoals medewerkerbehoud, medewerkerservaring en kennisontwikkeling.

Hoe werkt een balanced scorecard?

Een Balanced Scorecard vormt de basis van een strategisch stuurmechanisme dat een organisatie helpt bij het vertalen van haar strategie naar operationele activiteiten. Het is een tool die de strategische doelstellingen van een organisatie in kaart brengt, om vervolgens de prestaties te meten en bij te sturen. Met de Balanced Scorecard kan een organisatie de juiste stappen nemen om haar strategie uit te voeren, door middel van de vier perspectieven: financiën, klanten, interne processen en leren/ontwikkeling. De Balanced Scorecard bevat ook een reeks doelstellingen, prestatie-indicatoren, doelstellingen en initiatieven die de organisatie helpen bij het realiseren van haar strategie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.