Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: 4-C model

Wat is het 4-C model?

Het 4C-model is een kader dat wordt gebruikt om organisaties te helpen bij het ontwikkelen van strategieën die veerkracht en duurzaamheid bevorderen. 

De 4C's van het 4-C model uitgelegd

 1. Customer (Klant)

  In plaats van te focussen op het product, richt het 4-C model zich op de klant. Het begrijpen van de behoeften, wensen, verwachtingen en het gedrag van de klant staat centraal. Het draait om het creëren van waarde voor de klant en het opbouwen van sterke klantrelaties. 
 2. Cost (Kosten)

  Kosten verwijst naar de totale kosten die de klant ervaart bij het aanschaffen van een product of dienst. Het omvat niet alleen de prijs van het product, maar ook andere kosten zoals tijd, moeite en eventuele bijkomende kosten. Het 4-C model benadrukt dat marketeers moeten begrijpen welke kosten relevant zijn voor de klant en hoe deze kunnen worden verminderd of geoptimaliseerd. 
 3. Convenience (Gemak)

  Gemak verwijst naar het vergemakkelijken van het aankoopproces voor de klant. Het gaat om het bieden van gemakkelijke toegang tot producten of diensten, het vereenvoudigen van het koopproces, het bieden van gebruiksgemak en het aanbieden van passende kanalen en distributieopties. Het 4-C model stelt dat marketeers moeten inspelen op de behoefte aan gemak en een naadloze customer experience moeten bieden. 
 4. Communication (Communicatie)

  Communicatie verwijst naar de manier waarop het merk of bedrijf met de klant communiceert. Het omvat de boodschap, het kanaal en de interactie met de klant. Het 4-C model benadrukt dat de communicatie gericht moet zijn op het informeren, overtuigen en betrekken van de klant, in plaats van alleen op promotie. Het draait om het opbouwen van vertrouwen, het leveren van relevante informatie en het aangaan van dialoog met de klant.

Het 4-C model legt de nadruk op het centraal stellen van de klant en het creëren van waarde voor de klant. Het richt zich op het begrijpen van de behoeften en perspectieven van de klant en het aanbieden van oplossingen die daarop aansluiten. Door de focus te verleggen naar de klant, biedt het model een klantgerichte benadering van marketing en communicatie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.