The Ecom Agency Kennisbank

Robert van der Wallen

Wie is Robert van der Wallen?

Robert van der Wallen is een Nederlandse ondernemer en investeerder. Hij werd geboren in 1957 in het Brabantse dorpje Vlijmen en begon zijn carrière als succesvol ondernemer in de autobranche. In 1995 richtte hij zijn eigen bedrijf op: Van der Walen Auto's. Het bedrijf groeide snel en in 2000 verkocht hij het aan AutoBinck Group.

Na de verkoop van zijn autobedrijf richtte hij in 2001 BrandLoyalty op, een bedrijf dat loyaliteitsprogramma's ontwikkelt voor onder andere supermarkten. Het bedrijf groeide uit tot een multinational met vestigingen over de hele wereld en werd in 2018 verkocht aan het Amerikaanse Alliance Data Systems.

Na de verkoop van BrandLoyalty richtte Van der Wallen R12 Groep op, een investeringsmaatschappij die zich richt op technologiebedrijven. Hij investeert ook in duurzame energie en heeft onder andere geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijf Powerfield, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van zonne-energieprojecten.

Van der Wallen staat bekend als een succesvolle en innovatieve ondernemer en werd in 2013 uitgeroepen tot Brabants Ondernemer van het Jaar. Zijn vermogen wordt geschat op zo'n 1,3 miljard euro.

De deal van het jaar

In maart 2023 werd Van der Wallen opnieuw de eigenaar van BrandLoyalty. Het bedrijf presteerde de afgelopen jaren slecht: de omzet liep terug en het leed verlies. Van der Wallen sloeg zijn kans en kocht de buidel terug voor de schamele som van zes miljoen. Misschien wel de deal van het jaar, gonst het door de ondernemersgangen. Hij kondigde meteen een reorganisatie aan. 'Het is nou niet dat het bedrijf zo goed is geleid, er moet wel een kleine herstructurering plaatsvinden', zei hij.

Robert van der Wallen & PSV

Van der wallen is sinds 2022 de president-commissaris van PSV na het vertrek van topman John de Jong. Al sinds klein is hij fan van PSV en naarmate van der Wallen meer vermogen vergaard koopt hij ook een skybox in het Phillips stadion. Vanaf 2016 is hij zakelijk betrokken bij de voetbalclub. Vanwege zijn zakelijke instinct werd hij namelijk gevraagd om commissaris te worden. 


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.