The Ecom Agency Kennisbank

Robert van der Wallen

Robert van der Wallen is een Nederlandse ondernemer en investeerder. Hij werd geboren in 1957 in het Brabantse dorpje Vlijmen en begon zijn carrière als succesvol ondernemer in de autobranche. In 1995 richtte hij zijn eigen bedrijf op: Van der Walen Auto's. Het bedrijf groeide snel en in 2000 verkocht hij het aan AutoBinck Group.

Na de verkoop van zijn autobedrijf richtte hij in 2001 BrandLoyalty op, een bedrijf dat loyaliteitsprogramma's ontwikkelt voor onder andere supermarkten. Het bedrijf groeide uit tot een multinational met vestigingen over de hele wereld en werd in 2018 verkocht aan het Amerikaanse Alliance Data Systems.

Na de verkoop van BrandLoyalty richtte Van der Wallen R12 Groep op, een investeringsmaatschappij die zich richt op technologiebedrijven. Hij investeert ook in duurzame energie en heeft onder andere geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijf Powerfield, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van zonne-energieprojecten.

Van der Wallen staat bekend als een succesvolle en innovatieve ondernemer en werd in 2013 uitgeroepen tot Brabants Ondernemer van het Jaar. Zijn vermogen wordt geschat op zo'n 1,3 miljard euro.

Reactie plaatsen