The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Vermogen

Wat is een vermogen?

Het begrip "vermogen" wordt op verschillende manieren gebruikt in de financiële wereld, maar in het algemeen verwijst het naar de totale waarde van alle activa (bezittingen) van een persoon, bedrijf of instelling minus alle passiva (schulden). Het kan ook worden gebruikt om te verwijzen naar de financiële middelen die beschikbaar zijn om een doel te bereiken.

In de context van persoonlijke financiën kan vermogen verwijzen naar de totale waarde van iemands bezittingen, zoals vastgoed, aandelen, obligaties, spaargeld en andere investeringen, minus eventuele schulden, zoals hypotheek, persoonlijke leningen en creditcardschulden.

Bedrijven en instellingen hebben ook een vermogen, dat wordt berekend door de totale waarde van alle activa van het bedrijf minus alle passiva, zoals schulden en verplichtingen. Dit geeft een indicatie van de financiële gezondheid van het bedrijf en de capaciteit om aan zijn verplichtingen te voldoen.

Het vermogen kan ook worden gebruikt om de beschikbare middelen te beschrijven die een persoon, bedrijf of instelling heeft om een doel te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld verwijzen naar de financiële middelen die beschikbaar zijn voor een bedrijf om te investeren in nieuwe projecten of voor een persoon om een huis te kopen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.