The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Obligaties

Wat zijn Obligaties?

Obligaties zijn schuldbewijzen die worden uitgegeven door bedrijven, overheden of andere instellingen. Door een obligatie te kopen, leent de koper geld uit aan de uitgevende partij. In ruil hiervoor betaalt de uitgevende partij rente aan de koper gedurende de looptijd van de obligatie. Aan het einde van de looptijd betaalt de uitgevende partij het geleende bedrag terug aan de koper.

Obligaties hebben een vastgestelde looptijd en een vastgestelde rentevoet. De looptijd kan variëren van enkele maanden tot tientallen jaren, afhankelijk van de uitgevende partij. De rentevoet wordt bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de kredietwaardigheid van de uitgevende partij en de huidige rentestand op de financiële markten.

Obligaties worden vaak gezien als een veilige belegging, omdat de rente- en aflossingsverplichtingen van de uitgevende partij vaststaan. Hierdoor is het risico op verlies van het ingelegde geld relatief laag in vergelijking met bijvoorbeeld aandelen. Wel is het mogelijk dat de waarde van een obligatie op de secundaire markt fluctueert door veranderingen in de rentestand of de kredietwaardigheid van de uitgevende partij.

Er zijn verschillende soorten obligaties, zoals staatsobligaties, bedrijfsobligaties, high yield obligaties en converteerbare obligaties. Staatsobligaties worden uitgegeven door overheden en hebben over het algemeen een lager risico dan bedrijfsobligaties. High yield obligaties worden uitgegeven door bedrijven met een lager kredietwaardigheidsniveau en hebben hierdoor een hogere rentevoet. Converteerbare obligaties kunnen worden omgezet in aandelen van de uitgevende partij.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.