The Ecom Agency kennisbank

Hans Melchers

Wie is Hans Melchers?

Hans Melchers is een Nederlandse ondernemer die bekend staat om zijn succesvolle zakelijke activiteiten in verschillende sectoren, waaronder de chemie. Geboren in 1938, begon Melchers zijn carrière als accountant en werkte hij later bij verschillende bedrijven, waaronder Hoogovens.

In 1986 richtte Melchers Ratiopharm op, een Duits farmaceutisch bedrijf dat hij in 2000 verkocht voor 3,6 miljard euro. Vervolgens richtte hij in 2001 Melchemie op, een bedrijf dat zich richt op de productie en handel van chemische producten.

Naast zijn zakelijke activiteiten staat Melchers bekend om zijn kunstverzameling en zijn liefdadigheidswerk. Zo heeft hij in de Achterhoek een museum opgericht genaamd Museum MORE, waarin zijn uitgebreide collectie Nederlandse realistische kunst te zien is. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de restauratie van de Bovenkerk in Kampen en heeft hij financiële steun verleend aan verschillende andere culturele en maatschappelijke initiatieven.

Het vermogen van Hans Melchers

Het vermogen van Hans Melchers wordt in 2022 geschat op ongeveer €2,6 miljard euro. Dit vermogen heeft hij opgebouwd door zijn chemie onderneming en zijn investeringen in investeringsmaatschappij HAL.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.