The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: tarieven

Wat zijn tarieven?

Tarieven zijn belastingen die worden geheven op goederen die een land binnenkomen of verlaten. Het doel van tarieven is om de binnenlandse producenten te beschermen tegen buitenlandse concurrentie door de prijzen van geïmporteerde goederen te verhogen. Tarieven kunnen ook worden gebruikt als een instrument van handelspolitiek om de handelsbetrekkingen tussen landen te reguleren en te beïnvloeden.

Er zijn verschillende soorten tarieven, waaronder invoerheffingen, uitvoerheffingen, doorvoerheffingen en transitheffingen. Invoerheffingen worden geheven op goederen die een land binnenkomen, terwijl uitvoerheffingen worden geheven op goederen die een land verlaten. Doorvoerheffingen worden geheven op goederen die door een land worden getransporteerd naar een ander land, terwijl transitheffingen worden geheven op goederen die door een land worden getransporteerd naar een ander land via het grondgebied van dat land.

Tarieven kunnen zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor de economie. Door het verhogen van de prijzen van geïmporteerde goederen, kunnen tarieven de binnenlandse producenten beschermen en de werkgelegenheid in bepaalde sectoren stimuleren. Aan de andere kant kunnen tarieven ook leiden tot hogere prijzen voor de consumenten en kunnen ze de handel tussen landen belemmeren, wat kan leiden tot inefficiëntie en minder welvaart voor alle betrokken landen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.