The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Invoerheffingen

Wat zijn invoerheffingen?

Invoerheffingen zijn belastingen of tarieven die worden geheven op goederen die worden ingevoerd in een land. Deze heffingen worden opgelegd door de overheid van het land van bestemming en zijn bedoeld om extra inkomsten te genereren of om de binnenlandse producenten te beschermen tegen buitenlandse concurrentie.

Invoerheffingen kunnen worden opgelegd op verschillende soorten goederen, zoals grondstoffen, halffabricaten, voedselproducten en andere goederen die het land binnenkomen. Het tarief van de invoerheffing kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type goederen, de oorsprong van de goederen en de waarde van de goederen.

Het doel van invoerheffingen kan ook variëren. Sommige landen gebruiken invoerheffingen om extra inkomsten te genereren voor de overheid, terwijl andere landen invoerheffingen gebruiken om hun binnenlandse producenten te beschermen tegen buitenlandse concurrentie. Deze laatste vorm van invoerheffingen wordt vaak gezien als een vorm van protectionisme, omdat het de import van buitenlandse goederen beperkt en zo de binnenlandse producenten een concurrentievoordeel geeft.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.