The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Import

Wat is import?

Import is het proces van het kopen en invoeren van goederen en diensten uit het buitenland naar een land. Het kan betrekking hebben op verschillende soorten goederen en diensten, zoals voedsel, kleding, elektronica, grondstoffen en meer. Import is een belangrijk onderdeel van de internationale handel en kan de economische groei van een land stimuleren door het aanbieden van een breed scala aan producten en diensten die anders niet beschikbaar zouden zijn.

Bedrijven importeren vaak goederen en grondstoffen om te gebruiken in hun productieprocessen, of om te verkopen aan consumenten. Consumenten kunnen ook zelf producten importeren voor persoonlijk gebruik. Bij importeren komen verschillende zaken kijken, zoals internationale handelsregels en douaneprocedures. Landen stellen vaak invoerrechten en andere handelsbeperkingen in op geïmporteerde goederen om de binnenlandse industrie te beschermen en de economische concurrentie te reguleren.

Het tegenovergestelde van import is export, wat verwijst naar het proces van het verkopen en verzenden van goederen en diensten naar andere landen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.