The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Doorvoerheffingen

Wat zijn doorvoerheffingen?

Doorvoerheffingen zijn belastingen of tarieven die worden geheven op goederen die worden doorgevoerd door een land. Dit betekent dat de goederen niet worden geïmporteerd of geproduceerd in het land waar de doorvoerheffingen worden geheven, maar slechts tijdelijk door het land worden vervoerd naar een ander land.

Doorvoerheffingen worden vaak gezien als een vorm van transitbelastingen, die door landen worden opgelegd om een deel van de waarde van de goederen te belasten die door hun territorium passeren. Doorvoerheffingen kunnen worden opgelegd op verschillende soorten goederen, zoals grondstoffen, halffabricaten, voedselproducten en andere goederen die door het land worden vervoerd.

Het doel van doorvoerheffingen kan variëren van het genereren van extra inkomsten voor de overheid tot het beschermen van de binnenlandse producenten door het beperken van de import van bepaalde goederen. Doorvoerheffingen kunnen echter ook nadelige effecten hebben op de internationale handel, zoals hogere kosten voor doorvoer van de goederen en vertragingen in de logistieke keten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.