Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Opportunity costs

Opportunity cost is de kosten die een persoon of organisatie betaalt voor het maken van een bepaalde keuze in plaats van een andere keuze. Het is de kosten van het verlies van mogelijkheden die je hebt gehad als gevolg van het maken van de keuze.

Dit betekent dat de kosten die je hebt betaald voor de gekozen optie het bedrag is dat je niet hebt kunnen uitgeven aan een andere optie.

Stel dat je twee opties hebt om geld te verdienen. Je kunt €1000 verdienen door te investeren in een bedrijf of je kunt €800 verdienen door te investeren in een ander bedrijf.

Als je besluit om in het eerste bedrijf te investeren, dan is je opportunity cost €200, omdat je de mogelijkheid hebt laten voorbijgaan om €800 te verdienen door in het andere bedrijf te investeren.

Opportunity costs kunnen worden toegepast op verschillende manieren. Bijvoorbeeld, als je een bedrijf hebt, kun je je tijd en geld besteden aan het verbeteren van je product of je marketingstrategie.

Je kunt ook je tijd en geld besteden aan het verbeteren van de klantenservice. De opportunity cost van het verbeteren van je product is dat je je klantenservice niet verbetert.

Het is belangrijk om de verschillende opties te wegen en te bepalen welke je het meeste waarde oplevert.

Reactie plaatsen