The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Matrix

Wat is een matrix?

Een matrix is een verkoopmodel dat vaak wordt gebruikt in de directe verkoopindustrie. Bij dit model wordt het verkoopteam van een bedrijf verdeeld in een matrixstructuur, waarbij elke distributeur een beperkt aantal distributeurs onder zich kan hebben. Dit aantal kan variëren van enkele tientallen tot honderden, afhankelijk van de grootte van de matrix.

Bij een matrixstructuur kan een distributeur normaal gesproken alleen nieuwe distributeurs plaatsen onder hun directe downline. Wanneer deze downline "vol" is, kan de distributeur nieuwe distributeurs plaatsen onder de downline van hun downline. Dit kan leiden tot een teamstructuur die lijkt op een matrix of raster, waarbij de downlines van verschillende distributeurs elkaar kruisen en een complex netwerk van relaties vormen.

Een belangrijk kenmerk van het matrixverkoopmodel is dat de beloning van een distributeur vaak afhankelijk is van de positie die ze innemen in de matrix en de prestaties van hun downline. Dit kan ertoe leiden dat distributeurs onderaan de matrix minder verdienen dan distributeurs die hoger in de matrix staan en een sterkere downline hebben.

Matrixverkoopmodellen zijn populair omdat ze de mogelijkheid bieden om snel te groeien en hoge inkomsten te verdienen door het bouwen van een grote downline. Het kan echter ook uitdagender zijn dan andere verkoopmodellen, omdat de prestaties van de downline van invloed zijn op de inkomsten van een distributeur.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.