The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Conversiepaden

Wat zijn conversiepaden?

Conversiepaden zijn de stappen die een bezoeker van een website neemt voordat hij of zij converteert naar een gewenste actie, zoals het invullen van een formulier, het doen van een aankoop of het aanvragen van meer informatie. Een conversiepad kan verschillende pagina's en interacties omvatten, zoals het bekijken van producten, het lezen van informatie, het bekijken van recensies en het toevoegen van items aan een winkelwagen.

Het optimaliseren van conversiepaden is een belangrijk onderdeel van conversie-optimalisatie, omdat het ervoor zorgt dat bezoekers de meest effectieve en efficiënte route nemen om de gewenste actie te voltooien. Dit kan worden bereikt door het elimineren van afleidingen, het stroomlijnen van het proces en het bieden van duidelijke en beknopte informatie op elke stap van het pad.

Om conversiepaden te optimaliseren, is het belangrijk om te begrijpen hoe bezoekers zich gedragen op de website en waar mogelijke knelpunten of obstakels liggen die de conversie kunnen beïnvloeden. Het gebruik van website-analyse- en conversietrackingtools kan helpen bij het identificeren van deze problemen en het verbeteren van de gebruikerservaring om de conversiepercentages te verhogen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.