The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: communicatie-uitingen

Wat zijn communicatie-uitingen?

Communicatie-uitingen zijn elke vorm van boodschap die wordt overgebracht tussen twee of meer personen. Dit kan zowel verbale als non-verbale communicatie zijn. Verbale communicatie omvat taal en spraak, terwijl non-verbale communicatie omvat lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en gebaren. Andere vormen van communicatie-uitingen omvatten bijvoorbeeld schriftelijke teksten, beelden, video's, geluid en multimedia. Het doel van communicatie-uitingen is om informatie over te brengen, ideeën en gedachten uit te wisselen, en om sociale en emotionele verbindingen te onderhouden.

7 Voorbeelden van communicatie-uitingen

 1. Advertenties

  Reclame-uitingen die worden gebruikt om producten, diensten of merken te promoten. Dit kan zowel via traditionele media, zoals televisie, radio, kranten en tijdschriften, als via online kanalen, zoals sociale media en display-advertenties.
 2. Persberichten

  Officiële mededelingen die naar de media worden gestuurd om nieuws, aankondigingen of belangrijke ontwikkelingen over een organisatie of evenement te delen.
 3. Websites

  Online platforms waarop informatie over een organisatie, producten, diensten en andere relevante inhoud wordt gepresenteerd. Websites bieden een ruimte voor interactie, informatieverstrekking en communicatie met het publiek.
 4. Sociale media

  Platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en YouTube die worden gebruikt om te communiceren met het publiek, nieuws en updates te delen, interactie aan te gaan en merkbeleving op te bouwen.
 5. Brochures en flyers

  Gedrukte materialen die worden gebruikt om informatie over een organisatie, producten of evenementen te verspreiden. Ze kunnen worden uitgedeeld tijdens beurzen, evenementen of verspreid via direct mail.
 6. Nieuwsbrieven

  Regelmatig verstuurde publicaties per e-mail die informatie, updates en aanbiedingen bevatten voor abonnees. Nieuwsbrieven worden vaak gebruikt om klanten te informeren en betrokken te houden bij een merk.
 7. Presentaties

  Visuele hulpmiddelen en materialen die worden gebruikt tijdens bijvoorbeeld zakelijke presentaties, conferenties of trainingen om informatie over te brengen en het publiek te betrekken.

Het gebruik van effectieve communicatie-uitingen is essentieel om doelgroepen te bereiken, boodschappen duidelijk over te brengen, merkbekendheid te vergroten en relaties met het publiek op te bouwen. Het is belangrijk om de juiste mix van communicatie-uitingen te selecteren die passen bij de doelstellingen, de doelgroep en de boodschap die je wilt overbrengen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.