The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Business Model

Wat is een Business Model?

Een business model is de manier waarop een onderneming geld verdient en waardetoevoeging creëert voor haar klanten, aandeelhouders en andere belanghebbenden. Het beschrijft hoe een bedrijf waarde aanbiedt, aan wie en tegen welke prijs. Het beschrijft ook de inkomstenstroom en de kostenstructuur van een onderneming.

Er zijn verschillende soorten business modellen, waaronder verkoop van producten, abonnementen, diensten, advertenties, licenties en royalties, enz. Een bedrijf kan ook een combinatie van verschillende business modellen gebruiken.

Het ontwikkelen van een sterk business model is cruciaal voor het succes van een onderneming. Het is belangrijk om regelmatig te beoordelen en aan te passen, aangezien veranderende marktomstandigheden en technologieën het bedrijfsmodel kunnen beïnvloeden. Een bedrijf moet in staat zijn om haar business model te verfijnen en aan te passen aan veranderende behoeften en omstandigheden, om te blijven concurreren en groeien.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.