The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Bottom-up

Wat is bottom-up?

"Bottom-up" is een benadering die begint met de analyse en het begrijpen van de individuele elementen of onderdelen van een systeem of proces, en vervolgens wordt opgebouwd tot een geheel. Dit is in tegenstelling tot een "top-down" benadering, die begint met het overzicht en de grote lijnen, en vervolgens wordt verfijnd tot de details. 

In de zakelijke context wordt "bottom-up" vaak gebruikt om te verwijzen naar budgettering en financiële prognoses, waarbij de inkomsten en uitgaven van afzonderlijke afdelingen of producten worden berekend en vervolgens opgeteld tot het totale bedrijfsbudget. 

"Bottom-up" benaderingen kunnen ook worden toegepast op projectmanagement, productontwikkeling, besluitvorming en andere processen, waarbij de focus ligt op het begrijpen van de basisbehoeften en vereisten, en vervolgens wordt opgebouwd tot een uiteindelijk product of resultaat.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.