The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: BMC Model

Wat is het BMC-Model?

Het BMC-model (Business Model Canvas) is een strategisch management- en ondernemingsmodelinstrument dat gebruikt wordt om een bedrijfsplan te visualiseren en te structureren. Het werd ontwikkeld door Alexander Osterwalder in 2008 en is sindsdien een populaire tool geworden voor ondernemers, start-ups en gevestigde bedrijven.

Het BMC-model is een visueel sjabloon bestaande uit negen bouwstenen die de belangrijkste elementen van een bedrijfsplan representeren. Het model kan helpen bij het ontwikkelen van een helder beeld van de bedrijfsstrategie en het identificeren van belangrijke uitdagingen en kansen.

De negen bouwstenen van het BMC-model zijn:

  1. Klantsegmenten - de specifieke doelgroepen waarop het bedrijf zich richt.
  2. Waardepropositie - de waarde die het bedrijf biedt aan de klanten.
  3. Kanalen - de manier waarop het bedrijf communiceert met en levert aan de klanten.
  4. Klantrelaties - de manier waarop het bedrijf interactie heeft met de klanten.
  5. Inkomstenstromen - de verschillende bronnen van inkomsten van het bedrijf.
  6. Key resources - de belangrijkste middelen (tangibel en intangibel) die het bedrijf nodig heeft om waarde te kunnen leveren.
  7. Key activities - de belangrijkste activiteiten die het bedrijf moet uitvoeren om waarde te kunnen leveren.
  8. Key partners - de belangrijkste partners die nodig zijn om het bedrijf te ondersteunen bij het leveren van waarde.
  9. Kostenstructuur - de kosten die nodig zijn om de waarde te kunnen leveren.

Het BMC-model is een flexibele tool en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Het kan helpen bij het ontwikkelen van een duidelijke strategie en het identificeren van mogelijke gebieden voor verbetering en groei.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.