The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: Sociale bewijskracht

Wat is sociale bewijskracht?

Sociale bewijskracht is een psychologisch fenomeen waarbij mensen het gedrag van anderen volgen om te bepalen wat acceptabel of juist is in een bepaalde situatie. Mensen hebben de neiging om het gedrag van anderen te imiteren als ze zich onzeker voelen of niet weten hoe ze zich moeten gedragen.

Sociale bewijskracht is gebaseerd op de aanname dat als veel mensen iets doen of geloven, het waarschijnlijk juist is. Dit kan leiden tot groepsdenken en conformisme, waarbij mensen hun eigen oordeel en mening opgeven om deel uit te maken van de groep.

Sociale bewijskracht wordt vaak gebruikt in marketing en reclame om consumenten te overtuigen om een product te kopen of een dienst te gebruiken. Bijvoorbeeld, door te laten zien dat veel mensen al gebruik maken van een bepaald product of dienst, kan het bedrijf potentiële klanten overtuigen om ook gebruik te maken van het product of de dienst.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.