The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Betaalprovider

Wat is een betaalprovider?

Een betaalprovider is een bedrijf dat betalingsverwerkingsservices biedt aan online verkopers. Het stelt online bedrijven in staat om betalingen van klanten te accepteren via verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, betaalpassen en online portefeuilles.

Een betaalprovider maakt het proces van het accepteren van betalingen op een website veel eenvoudiger en veiliger. In plaats van dat een bedrijf zijn eigen betalingsverwerkingssysteem moet ontwikkelen en onderhouden, kan het in plaats daarvan een betaalprovider gebruiken om deze service te bieden. De betaalprovider verwerkt de betalingen namens het bedrijf en zorgt voor beveiliging en fraudepreventie.

Bekende betaalproviders zijn bijvoorbeeld PayPal, Stripe, Mollie, Adyen en Buckaroo. Deze bedrijven bieden een breed scala aan betalingsverwerkingsoplossingen en zijn gemakkelijk te integreren met de meeste e-commerceplatforms en winkelwagentjesystemen.

Wat zijn de meest gebruikte betaalproviders in Nederland?

Hier zijn enkele van de meest gebruikte betaalproviders in Nederland:

  1. iDEAL
  2. PayPal
  3. Creditcardbetalingen (Visa, MasterCard, American Express)
  4. Apple Pay
  5. Google Pay
  6. AfterPay
  7. Klarna
  8. Bancontact
  9. SEPA-overboekingen
  10. Bitcoin en andere cryptocurrency-betalingen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.