The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Afterpay

AfterPay is een online betaalmethode waarmee klanten online kunnen winkelen en achteraf kunnen betalen voor hun aankopen. AfterPay is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Arvato Financial Solutions en is beschikbaar in verschillende landen, waaronder Nederland, Duitsland, België en Zweden.

Met AfterPay kunnen klanten hun online aankopen betalen nadat ze zijn ontvangen en gecontroleerd. Dit betekent dat klanten hun aankopen kunnen uitproberen voordat ze betalen, wat kan helpen bij het verminderen van de retourzendingen. Klanten ontvangen een digitale factuur van AfterPay, die ze binnen een bepaalde periode kunnen betalen. Betaling kan worden gedaan via iDEAL, bankoverschrijving of automatische incasso.

AfterPay biedt ook bescherming voor zowel klanten als winkeliers. Klanten zijn beschermd tegen frauduleuze verkopers en winkeliers zijn beschermd tegen onbetaalde facturen. AfterPay voert een kredietcheck uit op de klant voordat de betaling wordt geaccepteerd, om te voorkomen dat klanten te veel schulden opbouwen.

Reactie plaatsen