Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Alfanumeriek

Wat zijn alfanumerieke tekens? 

Alphanumeriek betekent letterlijk "alfa-numeriek". Het is een term die wordt gebruikt om afkortingen, cijfers en lettertekens te beschrijven die samen een gehele waarde vormen. Alfanumerieke tekens worden veel gebruikt in verschillende digitale en technische toepassingen. Ze spelen een cruciale rol bij het coderen en decoderen van informatie, het identificeren van bronnen en het ordenen van gegevens. 

4 toepassingen van alfanumerieke tekens 

 1. Computercodering

  Computers gebruiken alfanumerieke tekens om gegevens en instructies te verwerken. Ze worden gebruikt in programmeertalen, bestandsnamen, variabelen en andere aspecten van softwareontwikkeling. 
 2. Databases

  Alfanumerieke tekens worden gebruikt in databases om gegevens op te slaan en op te halen. Bijvoorbeeld, een gebruikersnaam of een artikelnummer kan alfanumerieke karakters bevatten. 
 3. Internet

  Alfanumerieke tekens zijn essentieel voor internetcommunicatie. URL's, e-mailadressen en domeinnamen maken gebruik van alfanumerieke tekens om specifieke bronnen op het web te identificeren. 
 4. Beveiliging

  Alfanumerieke tekens worden vaak gebruikt bij het instellen van wachtwoorden en pincodes. Door zowel letters als cijfers te gebruiken, kunnen complexere en veiligere combinaties worden gecreëerd. 

 Voorbeelden van alledaagse alfanumerieke tekens

We gebruiken eigenlijk deze alfanumerieke tekens erg veel zonder dat we het door hebben namelijk in:

 • Een e-mailadres zoals voorbeeld123@email.com maakt gebruik van alfanumerieke tekens (letters en cijfers) om de unieke identificatie van een e-mailaccount aan te geven. 
 • Een wachtwoord zoals "P@ssw0rd" is een voorbeeld van een alfanumeriek wachtwoord, omdat het zowel letters als cijfers bevat, evenals speciale tekens. 
 • Een hashtag zoals #TechTalks gebruikt alfanumerieke tekens om een bepaald onderwerp of thema op sociale mediaplatforms te markeren. 
 • Een productcode zoals ABCD123 maakt gebruik van alfanumerieke tekens om een specifiek product te identificeren. 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden om de diversiteit en toepassing van alfanumerieke tekens te illustreren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.