The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: AJAX

Wat is AJAX?

De meeste mensen zullen bij AJAX denken aan de bekende voetbalclub uit Amsterdam, maar AJAX staat voor Asynchronous JavaScript and XML en is een webtechnologie die wordt gebruikt voor het ontwikkelen van dynamische en responsieve webpagina's en webtoepassingen.

Met AJAX kunnen webpagina's gegevens van een server ophalen en bijwerken zonder dat de pagina opnieuw hoeft te worden geladen. Hierdoor kunnen gebruikers sneller en naadlozer door webtoepassingen navigeren, omdat ze niet hoeven te wachten op pagina-refreshes.

AJAX maakt gebruik van verschillende webtechnologieën, waaronder JavaScript, HTML, CSS en XML of JSON om gegevens te verzenden en ontvangen. Het stelt ontwikkelaars ook in staat om complexe interactieve webtoepassingen te bouwen, zoals Google Maps en Gmail.

Hoewel AJAX zijn hoogtepunt bereikte in de vroege jaren 2000, wordt het nog steeds veel gebruikt in moderne webontwikkeling en is het een belangrijke technologie voor het bouwen van responsieve en interactieve webtoepassingen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.