The Ecom Agency blog

Google Maps

Wat is Google Maps?

Google Maps is een online kaartendienst van Google, die vrijwel de gehele wereld kaart. Het biedt verschillende soorten kaarten, waaronder satellietfoto's, luchtfoto's, routekaarten, 3D-kaarten en meer. Het biedt ook informatie over verkeersomstandigheden, routebeschrijvingen, openbaar vervoer, restaurants, bedrijven (vanuit Google mijn bedrijf) en andere plaatsen van belang.

De oprichting van Google Maps

Google Maps werd in 2005 gelanceerd als onderdeel van de Google Local-dienst. Het doel was om gebruikers te helpen navigeren in de stad. Het werd eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten, maar werd later wereldwijd uitgebreid naar meer dan 200 landen. Google Maps werd eerst ontwikkeld door Lars en Jens Rasmussen, twee Deense zussen die in 2004 door Google werden aangenomen om de Google Maps-dienst te ontwikkelen. Ze hadden al eerder een kaartendienst ontwikkeld genaamd Where 2 Technologies, die door Google werd overgenomen. Google vervolgde de ontwikkeling en lanceerde Google Maps in 2005, waardoor gebruikers konden zoeken naar adressen, restaurants en andere plaatsen. Vanaf dat moment werd Google Maps steeds verder verbeterd met de introductie van 3D-kaarten, satelliet

Wat zijn de voordelen van Google Maps?

1. Eenvoudig te gebruiken:
Google Maps biedt een intuïtief gebruiksvriendelijke interface en is gemakkelijk te navigeren. U hoeft geen technisch expert te zijn om deze kaartdienst te gebruiken.

2. Routesuggesties:
Google Maps biedt routevoorstellen op basis van de beste routes, waaronder de kortste, de snelste en de meest economische.

3. Realtime verkeersinformatie:
Google Maps biedt realtime verkeersinformatie om u te helpen de beste route te kiezen.

4. Geavanceerde zoekfuncties:
Google Maps biedt geavanceerde zoekfuncties om u te helpen objecten zoals restaurants, hotels, winkels, en meer te vinden.

5. Street View:
Google Maps biedt Street View-functionaliteit, waarmee u de omgeving kunt bekijken alsof u er echt bent.

Wat zijn de nadelen van Google Maps?

1. Soms zijn de gegevens die Google Maps gebruikt om kaarten en routebeschrijvingen te maken niet accuraat, waardoor uw navigatie klopt of niet.

2. Google Maps kan soms niet de meest optimale route vinden.

3. Google Maps biedt niet altijd informatie over openbaar vervoer, waardoor het moeilijker is om te navigeren als u geen auto heeft.

4. Google Maps kan soms geen informatie over kleine steden en gemeenten leveren.

 5. Google Maps biedt geen informatie over de toestand van de wegen, waardoor uw navigatie niet altijd accuraat is.

Wat is Google Street view?

Google Street View is een technologie in Google Maps en Google Earth die interactieve panorama's biedt vanaf posities langs vele straten in de wereld. Het werd in 2007 gelanceerd in verschillende steden in de Verenigde Staten en is sindsdien uitgebreid naar steden en landelijke gebieden over de hele wereld. Street View toont 360° panoramische foto's op straatniveau van verschillende locaties.

Street view inschalen op Google Maps

Wil je street view inschakelen in Google Maps? Je kunt dit op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste kun je street view inschakelen door in Google Maps te zoeken naar een adres. Als je het adres hebt ingetypt, klik je op het pictogram van een straat in de rechter bovenhoek van het scherm. Als de street view-beelden beschikbaar zijn, kun je een 360°-beeld van de locatie bekijken. Ten tweede kun je street view inschakelen door een locatie te zoeken in de kaartmodus. Als je de kaartmodus hebt geopend, klik je op de knop met het pictogram van een straat in de rechter bovenhoek van het scherm. Als de street view-beelden beschikbaar zijn, kun je een 360°-beeld van de locatie bekijken. Ten slotte kun je street view inschakelen door je muisaanwijzer te gebruiken. Als je de muisaanwijzer over de kaart beweegt, verschijnt er in de rechterbovenhoek van het scherm een pictogram van een straat. Als je hierop klikt, krijg je een 360°-beeld van de locatie te zien.Door één van bovenstaande methoden toe te passen, kun je street view inschakelen en de 360°-beelden van een locatie bekijken in Google Maps.

Google Streetview in Google Maps

6 dingen die je nog niet wist over Google Maps

Beter vindbaar worden in Google Maps?

Wil jij met jouw bedrijf beter vindbaar worden in Google Maps door middel van lokale SEO of Google ads? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een online marketing bureau gespecialiseerd in e-commerce met veel ervaring met zowel zoekmachine optimalisatie als adverteren op Google. Bekijk onze Google ads en SEO pagina voor meer info of plan hier een gratis strategiegesprek in om de mogelijkheden voor jouw onderneming op Google te bespreken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.