Betekenis: HTML

Wat is HTML?

HTML staat voor HyperText Markup Language. Het is een programmeertaal die wordt gebruikt om webpagina's te maken en te structureren. HTML is de standaardtaal voor het ontwikkelen van websites en wordt gebruikt om de inhoud van een pagina te definiëren en op te maken.

HTML maakt gebruik van tags om de structuur van de inhoud van een webpagina aan te geven. Tags zijn elementen die in de code worden geplaatst en een specifieke functie hebben, zoals het maken van een kop, het plaatsen van een afbeelding of het invoegen van een link. Door het gebruik van tags kan een webpagina worden gestructureerd en opgemaakt, zodat deze gemakkelijk leesbaar is voor zowel mensen als machines.

HTML is een belangrijk onderdeel van webontwikkeling en wordt vaak gebruikt in combinatie met CSS (Cascading Style Sheets) en JavaScript om dynamische en interactieve webpagina's te creëren. Door het gebruik van HTML kunnen ontwikkelaars webpagina's maken die toegankelijk zijn voor een breed publiek, ongeacht het apparaat of de browser die wordt gebruikt om de pagina te bekijken.