The Ecom Agency kennisbank

Betekenis: JSON

Wat is JSON?

JSON staat voor JavaScript Object Notation en is een gestandaardiseerd formaat voor het uitwisselen van gegevens. Het is een lichtgewicht formaat dat gemakkelijk te lezen en te schrijven is voor zowel mensen als machines. JSON wordt veel gebruikt voor het verzenden van gegevens tussen webbrowsers en servers, en is een populaire keuze voor het maken van API's (Application Programming Interfaces).

JSON is gebaseerd op JavaScript-objectnotatie en maakt gebruik van sleutel-waardeparen om gegevens te structureren. Het is platformonafhankelijk en wordt ondersteund door de meeste programmeertalen, waardoor het een handige keuze is voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende systemen.

JSON is een alternatief voor andere gegevensformaten zoals XML en CSV. Het heeft veel voordelen, waaronder een eenvoudige syntaxis, een hoge leesbaarheid voor mensen en machines, en een kleinere bestandsgrootte, waardoor het snel kan worden overgedragen over netwerken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.