Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: 6Ws FERREL-model

Wat is het 6Ws FERREL-model?

6Ws FERREL-model staat voor: Wat, Wanneer, Waarom, Wie, Wat, Hoe. Het 6Ws FERREL-model biedt als een hulpmiddel om een probleem te analyseren, een besluit te nemen of te plannen.

Het 6Ws FERREL-model is een marketingtool die wordt gebruikt om de belangrijkste aspecten van een marketingstrategie te analyseren. Het model bestaat uit zes elementen die elk beginnen met de letter "W".

De zes W's van het 6Ws FERREL-model uitgelegd

 1. Wie (Who):

  Dit verwijst naar de doelgroep of de beoogde consumenten van een product of dienst. Het is belangrijk om de demografische kenmerken, behoeften, interesses en gedrag van de doelgroep te begrijpen om effectieve marketingcommunicatie en -activiteiten te ontwikkelen.
 2. Wat (What):

  Dit verwijst naar het product of de dienst die wordt aangeboden. Het omvat de kenmerken, voordelen, functionaliteit en waardepropositie van het product of de dienst. Het is essentieel om een duidelijk begrip te hebben van wat het product uniek en waardevol maakt voor de consumenten.
 3. Waar (Where):

  Dit verwijst naar de distributiekanalen en de plaatsen waar de consumenten het product kunnen kopen. Het omvat zowel fysieke locaties, zoals winkels en distributeurs, als online kanalen, zoals e-commerceplatforms. Het is belangrijk om te bepalen waar het product het meest toegankelijk en aantrekkelijk is voor de doelgroep.
 4. Wanneer (When):

  Dit verwijst naar de timing en het seizoensgebonden aspect van de marketingactiviteiten. Het houdt rekening met factoren zoals piekmomenten in de vraag, seizoensgebonden trends en gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op het consumentengedrag. Het is belangrijk om de juiste timing te bepalen voor het lanceren van producten, het uitvoeren van promoties en het op de markt brengen van marketingcampagnes.
 5. Waarom (Why):

  Dit verwijst naar de motivaties en behoeften van de consumenten om het product te kopen. Het is belangrijk om te begrijpen waarom consumenten geïnteresseerd zouden zijn in het product en welke problemen of behoeften het product kan oplossen. Door de "waarom" te begrijpen, kan men beter inspelen op de behoeften van de consumenten en de waarde van het product communiceren.
 6. Hoe (How):

  Dit verwijst naar de marketingstrategie en de tactieken die worden gebruikt om het product op de markt te brengen en de consumenten te bereiken. Het omvat aspecten zoals reclame, promoties, prijsstelling, branding, distributiestrategieën en communicatiekanalen. Het is belangrijk om effectieve en passende marketingmethoden te kiezen om de doelgroep te bereiken en het product succesvol te positioneren.

Het 6Ws FERREL-model biedt een gestructureerd kader om de belangrijkste elementen van een marketingstrategie te analyseren en te plannen. Het helpt marketeers om de verschillende aspecten van een product op een systematische manier te overwegen en een effectieve marketingaanpak te ontwikkelen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.