The Ecom Agency Kennisbank

Stephen Cooper

Wie is Stephen Cooper?

Stephen Cooper was een Amerikaanse zakenman en voormalig CEO van Enron Corp. Hij werd geboren op 8 januari 1959 in New York City en stierf op 23 augustus 2020. Cooper studeerde af aan de Universiteit van Michigan en behaalde een MBA aan de Harvard Business School.

Cooper stond bekend om zijn expertise in crisismanagement en herstructurering. Hij werd aangesteld als interim-CEO van Enron in 2002, nadat het bedrijf betrokken was geraakt bij een van de grootste boekhoudschandalen in de Amerikaanse geschiedenis. Cooper leidde het bedrijf door een faillissement en hielp bij het afwikkelen van de schulden en de verkoop van activa.

In 2006 werd Cooper benoemd tot CEO van Krispy Kreme Doughnuts, Inc., waar hij opnieuw hielp bij het herstellen van het merk na een reeks schandalen en financiële problemen. Hij bracht het bedrijf terug naar winstgevendheid en leidde de succesvolle beursgang van het bedrijf in 2000.

Cooper stond bekend om zijn focus op transparantie en integriteit in het bedrijfsleven. Hij geloofde in het bouwen van sterke relaties met alle belanghebbenden van een bedrijf, inclusief werknemers, klanten, leveranciers en investeerders.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.