The Ecom Agency kennisbank

Michael Burry

Wie is Michael Burry?

Michael Burry is een Amerikaanse investeerder, hedgefondsmanager en arts. Hij is vooral bekend geworden als de hoofdpersoon in het boek en de film "The Big Short" uit 2015, waarin hij op briljante wijze de vastgoedzeepbel van 2007 voorspelde en hierop inspeelde door het kopen van credit default swaps.

De oprichter van Scion Asset Management

Burry is de oprichter en hoofd van Scion Asset Management, een hedgefonds dat hij in 2000 heeft opgericht. Het fonds richt zich voornamelijk op value investing, waarbij hij op zoek gaat naar ondergewaardeerde aandelen en obligaties. Hij heeft een indrukwekkend trackrecord als investeerder en heeft in het verleden rendementen behaald die aanzienlijk hoger waren dan het gemiddelde.

De mindset van Michael Burry

Een van de kenmerken van Burry's mindset is zijn onafhankelijkheid en eigenzinnigheid. Hij staat bekend als een investeerder die niet bang is om tegen de stroom in te gaan en die zijn eigen onderzoek doet, in plaats van simpelweg de consensus te volgen. Zo voorspelde hij niet alleen de vastgoedzeepbel van 2007, maar was hij ook een van de eerste investeerders die in Bitcoin investeerde, toen de munt nog relatief onbekend was.

Burry staat ook bekend om zijn diepgaande kennis en begrip van de financiële markten en de economie. Hij heeft een achtergrond als arts, maar heeft zichzelf de financiële wereld eigen gemaakt door veel te lezen en te studeren. Hij is van mening dat het belangrijk is om te begrijpen wat er echt gaande is in de economie en de markten, in plaats van te vertrouwen op oppervlakkige of manipulatieve informatie.

Ten slotte is Burry ook een filantroop en heeft hij belangen in diverse maatschappelijke projecten. Zo heeft hij een fonds opgericht om te investeren in duurzame energie en heeft hij gedoneerd aan diverse goede doelen. Ook heeft hij zich publiekelijk uitgesproken over kwesties als de gezondheidszorg en het onderwijs.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.