The Ecom Agency Kennisbank

Ben van Beurden

Wie is Ben van Beurden?

Ben van Beurden is een Nederlands-Britse zakenman en was de CEO van Royal Dutch Shell, een internationaal olie- en gasbedrijf tussen 2014-2022. Hij werd geboren op 23 april 1958 in Roosendaal, Nederland.

Van Beurden studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en trad in 1983 in dienst bij Shell. Hij bekleedde diverse managementfuncties in binnen- en buitenland voordat hij in 2014 werd benoemd tot CEO van het bedrijf. Als CEO heeft Van Beurden zich gericht op het herstructureren van de activiteiten van Shell en het vergroten van de investeringen in duurzame energie.

Van Beurden staat bekend als een voorstander van een ambitieus klimaatbeleid en heeft herhaaldelijk opgeroepen tot een versnelde overgang naar schone energie. Onder zijn leiding heeft Shell aangekondigd om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en te investeren in hernieuwbare energiebronnen. Ook heeft hij zich ingezet voor een betere verhouding tussen het bedrijfsleven en de samenleving.

Het vermogen van Ben van Beurden wordt geschat op enkele tientallen miljoenen euro's. Hij ontving een jaarsalaris van ongeveer 1,9 miljoen euro in 2020.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.