The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Stichting

Wat is een stichting?

Een stichting is een organisatie die wordt opgericht om een bepaald doel te bereiken, zonder winstoogmerk. Het kan bijvoorbeeld gaan om een stichting voor het behoud van monumenten, een stichting voor het steunen van goede doelen of een stichting voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek. Een stichting heeft een eigen vermogen, dat wordt gevormd door giften, subsidies en andere inkomsten.

Het bestuur van de stichting is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen en heeft een grote mate van vrijheid in de manier waarop dit gebeurt. Een stichting is een rechtspersoon, wat betekent dat het zelfstandig contracten kan afsluiten, bezittingen kan hebben en aansprakelijkheid kan dragen. Een stichting heeft geen leden, maar kan wel werken met vrijwilligers of donateurs. In Nederland worden stichtingen vaak opgericht voor maatschappelijke doelen en het bevorderen van het algemeen nut.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.