The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Solvabiliteit

Wat is solvabiliteit?

Solvabiliteit is de mate waarin een bedrijf of organisatie in staat is om zijn verplichtingen na te komen, waaronder leningen, loonverplichtingen en andere schulden. Solvabiliteit is een belangrijke indicator van de financiële gezondheid van een bedrijf en wordt gebruikt door beleggers, investeerders en andere belanghebbenden om te bepalen of een bedrijf in staat is om zijn verplichtingen te betalen en of het een veilige en betrouwbare investering is.

Solvabiliteit wordt bepaald door de verhouding tussen het eigen vermogen van een bedrijf en zijn totale schulden. Een bedrijf met een hoge solvabiliteit heeft meer eigen vermogen dan schulden en is in staat om zijn verplichtingen te betalen. Een bedrijf met een lage solvabiliteit heeft meer schulden dan eigen vermogen en is minder solide financieel.

Het is belangrijk om te onthouden dat solvabiliteit niet alleen afhangt van de hoeveelheid geld die een bedrijf heeft, maar ook van factoren zoals de kwaliteit van zijn activa, de betrouwbaarheid van zijn inkomstenbronnen en de algemene economische omstandigheden.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.