Betekenis: Server Side Scripting

Wat is Server Side Scripting?

Server Side Scripting (SSS) is een methode om dynamische webpagina's te maken waarbij de scriptcode op de server wordt uitgevoerd voordat de pagina naar de browser van de gebruiker wordt gestuurd. Dit in tegenstelling tot client-side scripting, waarbij de code in de browser van de gebruiker wordt uitgevoerd.

Bij SSS wordt de pagina op de server opgebouwd en gegevens uit de database worden opgehaald en verwerkt tot HTML, CSS en JavaScript. Dit maakt het mogelijk om gepersonaliseerde content te tonen aan de gebruiker, omdat de server kan reageren op de specifieke gegevens van de gebruiker.

SSS wordt vaak gebruikt in combinatie met server-side scriptingtalen zoals PHP, Python, Ruby en Java.