Betekenis: PHP

Wat is PHP?

PHP staat voor "Hypertext Preprocessor" en is een programmeertaal die voornamelijk wordt gebruikt voor het ontwikkelen van dynamische webpagina's en webapplicaties. Het is een open-source en zeer populaire programmeertaal die wordt ondersteund door een groot aantal webhosts en frameworks.

Met PHP kunnen ontwikkelaars dynamische webpagina's maken door server-side scripts te schrijven die worden uitgevoerd op de webserver. Dit betekent dat de output van de code wordt verzonden naar de browser van de gebruiker als HTML, wat resulteert in dynamische en interactieve webpagina's.

PHP is vooral populair vanwege de brede ondersteuning van databases, waaronder MySQL, Oracle en PostgreSQL, en de vele frameworks en bibliotheken die beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Het wordt ook vaak gebruikt voor het ontwikkelen van content management systemen, e-commerce websites en andere webapplicaties.