Betekenis: Rich Pins

Wat zijn Pinterest Rich Pins?

Pinterest Rich Pins zijn een type Pin op Pinterest die extra informatie bevatten, zoals prijzen, beschikbaarheid van producten, en zelfs video's en recepten. Dit type Pin biedt dus meer context en detail dan een standaard Pin.

Er zijn vier verschillende soorten Rich Pins: app-, product-, recept- en artikel-Pins. App-Pins zijn specifiek voor mobiele apps en laten gebruikers een app downloaden of installeren vanuit Pinterest. Product-Pins bevatten extra informatie over producten, zoals prijzen, beschikbaarheid en waar deze te kopen zijn. Recept-Pins bevatten ingrediënten, kooktijden en andere relevante informatie voor recepten. Artikel-Pins bevatten titels, auteurs en andere gegevens over artikelen.

Om Rich Pins te gebruiken, moet een gebruiker zijn website verifiëren en metadata toevoegen aan zijn webpagina's. Dit zorgt ervoor dat de extra informatie van de Rich Pin automatisch wordt gegenereerd wanneer de Pin wordt gemaakt.

Het gebruik van Rich Pins kan voordelig zijn voor bedrijven omdat het een meer uitgebreide en gedetailleerde beschrijving van hun producten en diensten biedt. Dit kan de betrokkenheid van gebruikers verhogen en hen aanmoedigen om door te klikken naar de website van het bedrijf.