The Ecom Agency blog

Betekenis: Metadata

Wat is metadata?

Metadata is informatie die beschrijvende gegevens bevat over andere gegevens. Het is dus eigenlijk "data over data". Metadata kan van alles zijn, zoals de titel en auteur van een document, de datum waarop het is gemaakt, de bestandsgrootte, de locatie waar het is opgeslagen, de gebruikte software, de inhoud van het document, enzovoort.

Metadata wordt vaak gebruikt om gegevens te organiseren, te beheren en te doorzoeken. Het kan helpen bij het snel vinden van bepaalde informatie en het analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Metadata kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een bibliotheekcatalogus te maken, om digitale afbeeldingen te indexeren en te sorteren op basis van de datum waarop ze zijn gemaakt, of om de inhoud van een website te optimaliseren voor zoekmachines.

Metadata kan op verschillende manieren worden opgeslagen en gebruikt, afhankelijk van het type gegevens en de context waarin het wordt gebruikt. In de digitale wereld wordt metadata vaak opgeslagen als gegevensvelden in een bestand of als speciale tags die zijn ingebed in de gegevens zelf.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.