The Ecom Agency blog

Betekenis: Indexeren

Wat is indexeren?

Indexeren in de zoekmachine is het proces waarbij de inhoud van websites wordt geïndexeerd, geanalyseerd en vervolgens in de zoekresultaten wordt getoond. Deze informatie wordt gebruikt om websites te rangschikken op basis van relevantie en autoriteit, bijvoorbeeld op Google. Indexeren is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Als websites niet worden geïndexeerd, kunnen gebruikers deze inhoud niet vinden via zoekmachines.

Hoe kan ik mijn pagina laten indexeren?

Met Google Search console kan je ongeveer 15 webpagina's per dag aanmelden om te laten indexeren. Hoe beter de URL-structuur van je website is hoe sneller en makkelijker Google je website kan crawlen en indexeren. De vuistregels hiervan zijn: Maak URL's zo kort mogelijk en gebruik geen overbodige woorden en tekens in een URL. Kijk bijvoorbeeld naar de URL van deze pagina:

https://theecomagency.nl/kennisbank/seo/indexeren/ - Deze URL wordt makkelijk geïndexeerd.

In plaats van:

https://theecomagency.nl/home/marketingbureau/kennis-bank-over-online-marketing/categorie-zoek-machine-optimalistie-wat-betekend-het-woord-indexeren - Deze URL wordt een stuk lastiger geïndexeerd.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.