The Ecom Agency blog

Betekenis: Indexeren

Indexeren in de zoekmachine is het proces waarbij de inhoud van websites wordt geïndexeerd, geanalyseerd en vervolgens in de zoekresultaten wordt getoond. Deze informatie wordt gebruikt om websites te rangschikken op basis van relevantie en autoriteit, bijvoorbeeld op Google. Indexeren is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Als websites niet worden geïndexeerd, kunnen gebruikers deze inhoud niet vinden via zoekmachines.

Met Google Search console kan je ongeveer 15 webpagina's per dag aanmelden om te laten indexeren. Hoe beter de URL-structuur van je website is hoe sneller en makkelijker Google je website kan crawlen en indexeren. De vuistregels hiervan zijn: Maak URL's zo kort mogelijk en gebruik geen overbodige woorden en tekens in een URL. Kijk bijvoorbeeld naar de URL van deze pagina:

https://theecomagency.nl/kennisbank/seo/indexeren/ - Deze URL wordt makkelijk geïndexeerd.

In plaats van:

https://theecomagency.nl/home/marketingbureau/kennis-bank-over-online-marketing/categorie-zoek-machine-optimalistie-wat-betekend-het-woord-indexeren - Deze URL wordt een stuk lastiger geïndexeerd.


Reactie plaatsen