Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Google Search Console

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een gratis dienst van Google waarmee website-eigenaren inzicht kunnen krijgen in de prestaties van hun website in de zoekresultaten van Google. Het biedt tools en rapporten die helpen bij het begrijpen van hoe Google de website ziet, welke zoekopdrachten tot weergaven van de website leiden, en hoe gebruikers met de zoekresultaten omgaan.

Wat kun je allemaal met Google Search Console?

Met Google Search Console kun je onder andere:

  1. Controleren hoe Google je site ziet: Bekijk welke pagina's zijn geïndexeerd en of er problemen zijn met het crawlen van specifieke pagina's.
  2. Zoekanalyse: Ontdek welke zoektermen gebruikers gebruiken om naar je site te komen, hoe vaak je site wordt weergegeven in de zoekresultaten, en welke positie je pagina's innemen.
  3. Crawlrapporten: Identificeer eventuele crawl-fouten die Google tegenkomt tijdens het crawlen van je site.
  4. Sitemap-indiening: Stuur je sitemap in om Google te helpen je site beter te begrijpen.
  5. Mobiele bruikbaarheid: Controleer of je site goed presteert op mobiele apparaten.

Wat is het verschil tussen Google Analytics en Google Search Console?

Hoewel beide tools gericht zijn op het verstrekken van inzichten met betrekking tot een website, verschillen Google Analytics en Google Search Console op verschillende manieren:

  • Google Analytics: Dit is gericht op het volgen van bezoekersgedrag op je site, zoals verkeersbronnen, paginaweergaven, tijd op de site, conversies, enzovoort.
  • Google Search Console: Dit richt zich specifiek op de prestaties van je site in Google-zoekresultaten. Het biedt informatie over zoektermen, klikken, vertoningen, crawl-fouten en meer. Wat kun je bijhouden met Crawlrapporten in Google Search Console?

Met de crawlrapporten in Google Search Console kun je problemen identificeren die Google tegenkomt bij het crawlen van je website. Dit omvat crawl-fouten, URL's die niet kunnen worden geïndexeerd, en serverfouten die van invloed kunnen zijn op de zichtbaarheid van je site in de zoekresultaten.

Wat is een vertoning?

Een vertoning in de context van Google Search Console verwijst naar het aantal keren dat een pagina van je website is weergegeven in de zoekresultaten van Google voor een specifieke zoekopdracht. Het geeft aan hoe vaak je pagina aan gebruikers is getoond, ongeacht of er daadwerkelijk op is geklikt.

Wat is het Vertoningspercentage?

Het vertoningspercentage, ook wel CTR (Click-Through Rate) genoemd, is het percentage van vertoningen van je pagina dat resulteert in een klik. Het wordt berekend door het aantal klikken op je pagina te delen door het aantal vertoningen en dit resultaat te vermenigvuldigen met 100 om een percentage te verkrijgen. Het vertoningspercentage geeft aan hoe effectief je pagina's zijn in het aantrekken van klikken ten opzichte van het aantal vertoningen in de zoekresultaten.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.