Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Google analytics

Wat is Google analytics?

Google Analytics is een gratis web analytics-dienst die door Google wordt aangeboden. Het biedt statistieken en gerichte informatie over het verkeer op een website. Deze data wordt verzameld door het plaatsen van een stukje JavaScript-code op elke pagina van de website. De verzamelde data helpt website-eigenaren bij het analyseren en begrijpen van het verkeer op hun website, waardoor ze hun website beter kunnen aanpassen en verbeteren.

Wat kun je doen met Google Analytics?

Met Google Analytics kun je een breed scala aan analyses uitvoeren, waaronder:

  1. Verkeersbronnen: Ontdek waar je websiteverkeer vandaan komt, zoals zoekmachines, sociale media, verwijzende websites, en direct verkeer.
  2. Gebruikersgedrag: Bekijk welke pagina's bezoekers bekijken, hoelang ze blijven, en welke acties ze ondernemen op de site.
  3. Conversies: Meet het succes van doelen op je website, zoals aankopen, nieuwsbriefaanmeldingen of andere gewenste acties.
  4. Demografische gegevens: Ontvang informatie over de demografie van je gebruikers, zoals leeftijd, geslacht en locatie.
  5. App-analyse: Als je een mobiele app hebt, kun je ook analyses uitvoeren voor app-gebruik.

Heb ik Google Analytics nodig?

Het gebruik van Google Analytics hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Als je een website hebt en inzicht wilt krijgen in het gedrag van je bezoekers, de prestaties van je content, en de effectiviteit van je marketinginspanningen, dan kan Google Analytics zeer waardevol zijn.

Waarom gebruik maken van Google Analytics?

Google Analytics biedt waardevolle inzichten die je kunnen helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. Door te begrijpen hoe bezoekers je website gebruiken, kun je optimalisaties aanbrengen om de gebruikerservaring te verbeteren, de conversieratio te verhogen en effectievere marketingstrategieën te ontwikkelen. Het stelt je in staat om de prestaties van je website te meten en je online aanwezigheid te verbeteren.

Is Google Analytics gratis?

Ja, Google Analytics biedt een gratis versie aan die voldoende is voor veel kleinere tot middelgrote websites. Er is ook een premium versie, Google Analytics 360, met extra functies en ondersteuning, maar dit is een betaalde service. Voor de meeste gebruikers biedt de gratis versie van Google Analytics echter al uitgebreide mogelijkheden voor het analyseren van websiteverkeer en gebruikersgedrag.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.