The Ecom Agency blog

Betekenis: Conversieratio

Wat is conversieratio?

De conversieratio verwijst naar het percentage bezoekers van een website dat een specifieke gewenste actie onderneemt, zoals het invullen van een formulier, het plaatsen van een bestelling of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

De conversieratio is een belangrijke maatstaf voor het meten van het succes van een website of online campagne. Hoe hoger de conversieratio, hoe effectiever de website of campagne is in het omzetten van bezoekers in klanten of leads.

Om de conversieratio te berekenen, wordt het aantal gewenste acties gedeeld door het totale aantal bezoekers. Bijvoorbeeld, als een website 100 bezoekers heeft en 10 van hen een aankoop doen, dan is de conversieratio 10%.

Het verbeteren van de conversieratio kan worden bereikt door verschillende technieken toe te passen, zoals het verbeteren van de gebruikerservaring, het optimaliseren van de call-to-actions, het verbeteren van de laadsnelheid van de website, het aanbieden van speciale aanbiedingen en het verbeteren van de productinformatie.

In e-commerce is de conversieratio een cruciale metric voor het meten van de prestaties van een webshop. Een conversieratio van 2-3% wordt als gemiddeld beschouwd, maar afhankelijk van de branche en het type product kunnen conversieratio's sterk variëren.

Kortom, de conversieratio is het percentage bezoekers van een website dat een gewenste actie onderneemt. Het is een belangrijke metric voor het meten van het succes van een website of online campagne, en het verbeteren van de conversieratio kan worden bereikt door verschillende technieken toe te passen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.