Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Neuro-marketing

Wat is neuro-marketing? 

Neuro-marketing is een marketingtechniek die gebruik maakt van neuro-wetenschappelijke principes en technieken om de effectiviteit van marketingstrategieën te verbeteren. Het doel is om inzicht te krijgen in het menselijk gedrag en hoe consumenten reageren op marketingboodschappen en producten. Neuro-marketing richt zich op het verzamelen van data over het neurologische vermogen van de consument en het gebruik van data-analyse om klantgedrag te voorspellen en te begrijpen. 

Voorbeelden van neuromarketing techieken 

1. Eye tracking: 

Het meten van de blikrichting en -patronen van consumenten om te zien waar hun aandacht naar uitgaat. 

2. EEG-onderzoek: 

Het meten van de hersenactiviteit van consumenten om te bepalen welke hersendelen actief worden tijdens het kijken naar bepaalde advertenties of merkbeelden. 

3. Gedragsonderzoek: 

Het observeren van het gedrag van consumenten om te bepalen wat hun reacties op bepaalde merkbeelden of advertenties zijn. 

4. FMR-onderzoek: 

Het gebruik van fMRI-scans om de hersenactiviteit van consumenten te meten tijdens het kijken naar bepaalde advertenties of merkbeelden. 

5. Functional near-infrared spectroscopy (fNIRS): 

Het meten van zuurstof- en bloedstroom in de hersenen van consumenten om te bepalen wat hun reacties op bepaalde merkbeelden of advertenties zijn.

neuromarketing-onderzoek en kwantitatief marktonderzoek, om informatie te verzamelen over hoe mensen reageren op verschillende producten, diensten en marketingboodschappen. 

Hoe word Neuro-marketing ingezet? 

Neuro-marketing kan worden ingezet om een beter inzicht te krijgen in het koopgedrag van klanten, om het effect van marketingboodschappen en producten te meten, om de impact van advertenties te verbeteren en om de retentie van klanten te verhogen. Het kan ook worden gebruikt om producten te ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeften van consumenten. Door neuromarketingtechnieken te gebruiken, kunnen bedrijven de beste strategieën ontwikkelen om hun producten en diensten te verkopen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.