The Ecom Agency blog

Betekenis: Marktpenetratie

Wat is marktpenetratie?

Marktpenetratie is een marketingstrategie die gericht is op het vergroten van het marktaandeel van een bedrijf of product in een bestaande markt. Het houdt in dat een bedrijf probeert om meer klanten te bereiken voor een bepaald product of dienst, of om de bestaande klanten meer te laten kopen.

Marktpenetratie kan op verschillende manieren worden bereikt, bijvoorbeeld door middel van prijsverlagingen, promoties, reclamecampagnes en verbeterde distributiekanalen. Door deze tactieken toe te passen kan een bedrijf proberen om de vraag naar het product te vergroten en meer klanten aan te trekken.

Wat is het doel van marktpenetratie?

Het doel van marktpenetratie is om de concurrentiepositie van het bedrijf te versterken en het marktaandeel te vergroten. Het kan ook helpen om de bekendheid en het vertrouwen in het merk te vergroten, waardoor klanten eerder geneigd zijn om het product of de dienst te blijven kopen.

Marktpenetratie kan worden gebruikt als onderdeel van een grotere marketingstrategie, zoals productontwikkeling, marktontwikkeling en diversificatie. Het is een effectieve manier om het bedrijf te laten groeien en de concurrentie te verslaan.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.